Ik ben Joukje Schaap

Hoe kan ik u helpen?

Ik ben Joukje Schaap en run samen met mijn partner Jeroen Franssens sinds 1984 een vaste planten kwekerij, De Rode Pimpernel in Roden, Drenthe. Onze vaste planten kwekerij is centraal gelegen voor klanten, bezoekers en liefhebbers van kwekerijen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Er zijn mooie voorbeelden te zien van tuinontwerp en tuinontwerpstijlen.

Omdat er veel vraag was naar kleurrijke tuinontwerpen met vaste planten, en veel hoveniers niet aan deze vraag konden voldoen, ben ik na mijn opleiding aan de tuinbouwschool in Frederiksoord diverse tuinontwerp cursussen gaan volgen. Ook heb ik alles over tuinontwerpen en beroemde landschapsarchitecten gelezen wat er maar te vinden was. Zo heb ik veel geleerd over landschapsarchitectuur en het vak van tuinontwerper of, in mijn geval, tuinontwerpster.

De combinatie van ervaren vasteplanten kweekster en tuinontwerpster werkt goed, en dat heeft erin geresulteerd dat ik al meer dan 200 tuinen in Noord Nederland met succes heb ontworpen en beplant. Ik heb tuinen ontworpen in onder andere Roden, Leek, Peize, Eelde, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Groningen en vele andere plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe.

over

Ik ben Joukje Schaap

Wat kan ik voor u doen?

Joukje Schaap tuinontwerp is een gespecialiseerd ontwerp adviesbureau dat bekend staat om het creëren van prachtige, stijlvolle tuinen. We zijn gevestigd in Roden, Drenthe en werken aan projecten van elke omvang, locatie en voor openbare en particuliere klanten. Wij kunnen u bij elke stap helpen: van tuinadvies tot gedetailleerd ontwerp. We bieden een advies die is afgestemd op uw behoeften. We zijn creatief, flexibel en professioneel.Ik ben een ervaren ontwerpster aangezien ik al sinds 1984  samen met mijn partner Jeroen Franssens een  vaste planten kwekerij run, De Rode Pimpernel in Roden, Drenthe. Als tuinontwerpster maak ik bijzondere beplantingsplannen en originele tuinontwerpen voor tuinen met een natuurlijke uitstraling. Ik ontwerp tegenwoordig vaak tuinen die met siergrassen doorweven zijn en met de seizoenen meegaan. Daarbij wordt biodiversiteit en diervriendelijkheid steeds belangrijker.

Afspraak maken

Hoe gaan we te werk?

Stappenplan

 

icon

Stap 1

Kennismaking

Mijn werkwijze als tuinontwerpster is duidelijk. Ik kom vrijblijvend langs voor een kennismakingsgesprek, waarin we uw wensen en eisen bespreken en bekijken wat de mogelijkheden van uw tuin zijn. Op basis hiervan kan ik een globale inschatting maken.

 

ontwerp

Stap 2

Ontwerp

Als we op één lijn zitten, maak ik een ontwerp op maat voor uw tuin.Ik maak 2 schetsontwerpen, die we later bespreken.Als we daar een eindontwerp van hebben, ga ik daar een definitief ontwerp van maken

(indien wenselijk, kan ik ook alleen een ontwerp maken voor uw tuin)

icon

Stap 3

Beplantingsplan

Aan de hand van het ontwerp ga ik dan een beplantingsplan maken, met kleurrijke vaste planten, struiken en bomen. U kunt aangeven welke planten u mooi vind en welke kleuren u het meest aan spreken. U krijgt dan een lijst met beplanting en de aantallen. 

icon

Stap 4

Kostenberekening

Aan de hand van het ontwerp en beplantingsplan kan ik een kosten berekening maken, voor het ontwerp en beplantingsplan met de levering van de beplanting Deze zijn meestal voorradig op onze kwekerij van vaste planten, de Rode Pimpernel in Roden, Drenthe. Dit bespaart u veel tijd.

icon

Stap 5

Aanleg / begeleiding

Het aanleggen en beplanten van de tuin kan door u zelf gedaan worden, maar ook wij kunnen daar voor zorgen. In samen werking met mijn hovenier, waar ik al 20 jaar mee samenwerk, kunnen we het hele traject voor u in orde maken.Na aanleg kunt u altijd kosteloos advies en informatie krijgen

Afspraak maken

Bent u geinteresseerd in een van onze werkzaamheden, vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op, zodat we een vrijblijvende afspraak kunnen maken!

Klantenreviews:

Wij hebben Joukje op hoofdlijnen aangegeven wat we qua vorm wilden.Zij heeft het verdere ontwerp van onze tuin gedaan, met daarbij de invulling van bomen, struiken en vaste planten; daarbij rekening houdend met enkele van onze ideeën en wensen.Ondanks de droge zomer is het resultaat van onze border rijke tuin boven verwachting.Zij heeft ons uitstekend begeleid.

--  Anne van der Wal, Leek

Klantenreviews:

We genieten iedere dag van onze tuin en niet allen wij. Ook onbekenden willen graag even een blik werpen.
Joukje heeft heel goed onze wensen in het tuinplan verwerkt.
Gewoon super blij!

--  Marjolein, Eelde

Klantenreviews:

Onze tuin was aan een up date toe. Joukje heeft een mooi plan gemaakt en wij hebben zelf de planten in de tuin gezet. Na 7 weken bloeien er al heel wat en staan de andere planten er prachtig bij . Joukje levert kwaliteit !Wij genieten elke dag van onze “nieuwe “ tuin.

--  Letta en Ferry, Vries

 
 
 
Beoordeling door klanten: 9.1 / 10 - 17 reviews