Tuinontwerperster en kweekster van vaste planten uit Roden, Drenthe

Over Joukje Schaap

Ik ben Joukje Schaap en run samen met mijn partner Jeroen Franssens sinds 1984 een vaste planten kwekerij, De Rode Pimpernel in Roden, Drenthe. Onze vaste planten kwekerij is centraal gelegen voor klanten, bezoekers en liefhebbers van kwekerijen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Er zijn mooie voorbeelden te zien van tuinontwerp en tuinontwerpstijlen.

Omdat er veel vraag was naar kleurrijke tuinontwerpen met vaste planten, en veel hoveniers niet aan deze vraag konden voldoen, ben ik na mijn opleiding aan de tuinbouwschool in Frederiksoord diverse tuinontwerp cursussen gaan volgen. Ook heb ik alles over tuinontwerpen en beroemde landschapsarchitecten gelezen wat er maar te vinden was. Zo heb ik veel geleerd over landschapsarchitectuur en het vak van tuinontwerper of, in mijn geval, tuinontwerpster.

De combinatie van ervaren vasteplanten kweekster en tuinontwerpster werkt goed, en dat heeft erin geresulteerd dat ik al meer dan 200 tuinen in Noord Nederland met succes heb ontworpen en beplant. Ik heb tuinen ontworpen in onder andere Roden, Leek, Peize, Eelde, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Groningen en vele andere plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Joukje Schaap